Makinalar ve İşleme türleri



















Kırma makinası ve yıkama havuzlarıyla başlayan plastik geri dönüşüm hatları granül makinasına kadar gider. Komple plastik geri dönüşüm hatları şemalardan görülebilir.
Plastik geri dönüşümü, atık plastiklerin geri kazanılarak yeniden değerlendirilebilir hammadde haline getirilmesi işlemidir. Plastik geri dönüşümü, atık plastiklerin türlerine göre ayrılması ile başlar. Temiz plastikler, granül makinası kullanılarak yeniden eritilip granül hale getirilerek hammaddeye çevrilebilir.


Çöpten toplanan atık plastiklerin ise hammaddeye çevrilmeden önce yıkanması ve kurutulması gerekir. Komple geri dönüşüm hattında cinslerine göre ayrılan plastikler, öncelikle parçalanarak standart boyutlara küçültülürler. Yıkama işlemi parçalanma aşamasında başlar. Bu amaçla sulu kırma makinaları kullanılır. Daha sonra plastikler, Netplasmak tarafından geliştirilen patentli özel bir sistemle su havuzu ve yüksek hızlı separatörlerden geçirilerek kirlerinden arındırılır. Daha sonra kurutulan plastik, granül makinasında eritilir. Eriyik haldeyken filtreden geçirilen plastik daha sonra granül hale getirilip paketlenir.
Komple plastik geri dönüşüm hatları kullanılan plastik türüne bağlı olarak isteğe bağlı özelleştirilebilir. Atık plastiklerin geri dönüştürülmesi, tükenebilir doğal kaynakların israf edilmesinin önlenmesi, verimli kullanılması, toprağa gömülen atıkların çevreye verdiği zararın en aza indirilmesi ve havaya daha az karbondioksit salınarak küresel ısınmanın azaltılması gibi yararlarıyla çok önemlid

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geri Dönüşüm Yolları

AMBALAJ ATIKLARI

Cam Atıklar